VMA neemt Rolling Robotics over

Sint-Martens-Latem (BE) – 03 februari 2022 - VMA versterkt zijn divisie Industrial Automation (IA) met de overname van de Poolse firma Rolling Robotics.

VMA is al jaren een actieve dienstenleverancier die via haar Industrial Automation-teams instaat voor de uitwerking van geïntegreerde projecten, op elektrotechnisch, mechanisch en automatiseringsvlak en dit  binnen een procesomgeving en de maakindustrie. 

Tot het takenpakket behoren de mechanische en elektrische engineering, de levering en installatie van procesinstallaties, robotisatie en material handling, bordenbouw en bekabelingswerken,  implementatie van MES- en WMS*-systemen alsook de processturing (PLC-SCADA*), dit in de meest gangbare programmeertalen van productielijnen. Meer specifiek heeft VMA expertise opgebouwd op het vlak van transportinstallaties en laslijnen voor de Automotive industrie in België en in het buitenland voor “premium brand” wagens.

Met de overname van Rolling Robotics versterkt VMA substantieel zijn engineeringcapaciteit op het vlak van robotisering. Rolling Robotics heeft als specialiteit simulatie en off-line programmatie van robots.  Deze specialiteit laat toe om de robot programma’s te ontwerpen alvorens de robotcel opgebouwd wordt. Na de creatie van een virtueel 3D model wordt de robot- en PLC-software via VMA-simulatiesoftware virtueel getest, met als resultaat een functioneel geteste productielijn inclusief robotbewegingen in een virtuele omgeving.  Hierdoor verloopt de opstart on-site vlotter en veiliger.

Rolling Robotics telt ongeveer 50 robotspecialisten.  De voormalige eigenaar,Tomasz Rolling, blijft aan boord en zal de business Automotive binnen VMA gaan leiden.

Over VMA:

VMA, deel van de multidisciplinaire industriële groep CFE (www.cfe.be),  bestaat uit 950 enthousiaste medewerkers die samen een omzet van meer dan 200 miljoen Euro realiseren.  Naast de Industrial Automation activiteit staat de divisie Building Technologies.  Zij ontwerpt, installeert en onderhoudt alle technieken in gebouwen en implementeert gebouwenbeheer software ter verhoging van het comfort voor de gebruikers. Deze divisie staat eveneens in voor de monitoring en de analyse van alle data zoals energieverbruik met haar VMANAGER aanbod (www.vmanager.be) en speelt zo in op de noodzakelijke energie transitie. 

*MES:  Manufacturing execution system, *WMS: Warehouse Managment system, *PLC:  Programmable logic controller, *Scada: Supervisory control and data acquisition

Meer informatie over VMA, neem een kijkje op de vernieuwde website:  www.vma.be

Of u kan contact opnemen met:

- Guy Wynendaele, CEO VMA, mobiel +32 497 589 550

- Yves Weyts, lid van het executief comité van CFE Contracting, mobiel +32 497 514 411