Op onderhoud met VMA Maintenance in Corporate Village

Op een boogscheut van Brussels Airport ligt Corporate Village. De bruisende bedrijfszone bestaat uit 7 kantoorgebouwen en een openbaar park. Serge Lignie is Contract Manager bij VMA Maintenance en kent de gebouwen van kelder tot dak. Samen met zijn collega’s staat hij in voor het technisch beheer.

“We leggen hier wekelijks een hele afstand af”, vertelt Serge. Niet onlogisch als je weet dat de hele site 77.000 m2 omvat. Dankzij al die kilometers bouwden VMA Maintenance bakken ervaring en kennis op.

Wie met een technisch defect zit, schakelt Serge en zijn team in. “Niemand kent de gebouwen zo goed als onze beheerploeg. Problemen met de HVAC (heating, ventilation en air conditioning), elektriciteit, branddetectie … het komt allemaal bij Maintenance terecht. Door onze expertise sporen we zulke defecten vlot op. Snel en zorgvuldig schakelen hoort bij onze aanpak. Zo dragen we bij aan het comfort van alle klanten die werken in Corporate Village.”

Verbinden

Maintenance schuift ook mee aan tafel als nieuwe huurders zich installeren in Corporate Village. “De eindklanten kiezen zelf hoe ze een ruimte of platform indelen”, vertelt Serge. “Het studiebureau zorgt voor het ontwerp; het technische luik nemen wij voor onze rekening. Zo zijn we vanaf de beginfase nauw betrokken bij nieuwe projecten. Die taken komen bovenop het onderhoudspakket, maar dat zorgt ook voor een goed contact. Ik ben de link tussen de klant en onze technische medewerkers. Om dat te coördineren moet iedereen de details kennen van elke project en dat is ook het geval binnen ons team.”

Vertrouwen

Serge: “We kunnen niet overal tegelijk zijn, maar klanten kunnen ons altijd bereiken via de Help Desk. 24/7 staat er iemand klaar om te ondersteunen bij problemen. Intussen doet VMA Maintenance al 4 jaar het technisch onderhoud van Corporate Village. Ik was erbij vanaf dag één, net zoals één van de techniekers waarmee ik wekelijks samenwerk. Dat zorgt voor vertrouwen, een belangrijk punt voor de beheerder van het complex. We kennen sommige mankementen en kunnen daar ondertussen op anticiperen. Zelfs vragen die buiten ons domein vallen, komen vaak bij ons terecht. Dankzij onze ervaring weten we meestal ook het antwoord.”

Vernieuwen

De eerste gebouwen dateren van 2003. Qua duurzaamheid kan het beter. “De meer dan 1600 lampen in de ondergrondse garages verbruiken veel energie”, zegt Serge. “Binnenkort worden die volledig vervangen. Ook voor het kantoorgedeelte loopt er een project, nog eens 300 armaturen per verdiep. Omdat we ook instaan voor de verlichting, gaan we op zoek naar een duurzame en voordelige oplossing. Blijven vernieuwen en verduurzamen is ook een drijfveer voor de beheerder. We zijn blij dat we als VMA Maintenance daaraan bijdragen.”