Guy Wynendaele draagt de fakkel over aan Peter Matton als nieuwe CEO van VMA

11 januari 2024, Sint-Martens-Latem - Vandaag kondigt VMA een belangrijke leiderschapswissel aan. Guy Wynendaele, onze CEO met een uitgebreide loopbaan bij VMA, heeft besloten af te treden na 20 jaar leiding te hebben gegeven aan het bedrijf, en zal de fakkel doorgeven aan Peter Matton als nieuwe CEO van VMA en lid van het Executive Committee van CFE. 

Guy Wynendaele is sinds 2003 CEO van VMA en heeft eerder 20 jaar lang de Industriële afdeling geleid. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een toonaangevende speler in Building Technologies en Industrial Automation, met meer dan 1.100 medewerkers actief op 15 locaties.  

Guy: "Ik ben erg trots op het team en onze reis tot nu toe. Samen hebben we geweldige oplossingen ontwikkeld die het verschil maken voor onze klanten, die ik overigens wil bedanken voor hun vertrouwen in de loop der jaren. En ik geloof dat het beste nog moet komen. Met Peter zijn het team en onze klanten in goede handen voor de volgende fase van VMA."  

Guy blijft lid van de Raad van Bestuur van VMA en zal gedurende 2024 optreden als Senior Advisor van het Executive Committee van VMA.  

Peter Matton komt naar VMA van Dyka, waar hij COO was. Eerder leidde hij de Industry business unit bij Equans en bekleedde hij leidinggevende functies bij Carlyle Private Equity, Rotork en IMI. Gedurende zijn carrière heeft Peter zich gericht op klantgerichte innovatie, duurzame groei en het opbouwen van sterke teams.  

Peter: "Bij VMA is er duidelijk een passie om innovatieve en duurzame oplossingen te vinden voor klanten. En dat is wat mij drijft. Ik kijk ernaar uit om samen met het team en onze partners de prachtige reis van VMA voort te zetten en uit te breiden."  

CFE wil Guy bedanken voor zijn uitzonderlijke bijdrage en toewijding aan VMA in de afgelopen jaren en verwelkomt Peter voor dit nieuwe hoofdstuk van het bedrijf.  

Raymund Trost, CEO van CFE: "Ik wil Guy bedanken voor het geweldige werk dat hij de afgelopen jaren heeft verricht; hij is een inspiratie geweest voor mijzelf en veel andere leiders. Peter komt op een moment dat VMA voorop loopt in het verduurzamen van gebouwen en de industrie slim maakt. Ik kijk ernaar uit om VMA verder te zien bloeien onder zijn leiderschap."