Verdere groei & regionale verankering voor VMA Druart

Gezien de recente sterke groei van VMA Druart, heeft VMA Druart beslist om te verhuizen naar nieuwe bedrijfsgebouwen in de nieuwe industriezone Airport One ten noorden van Charleroi, naast de start- en landingsbaan van de luchthaven van Charleroi.

“Deze strategische locatie ligt dicht bij de kruising van de A54 en de E42 en stelt ons in staat om gemakkelijk toegang te hebben tot de grote steden zoals Brussel, Bergen, Namen of Luik.”, stelt Marc Hindryckx, CEO van VMA Druart.

“De focus bij de nieuwbouw lag vooral op energieverbruik. Het gebouw bevat de nieuwste technologieën en materialen op het gebied van isolatie en energiebeheer. We hebben van de situatie gebruik gemaakt om onze expertise in het licht te zetten, en in het bijzonder onze mogelijkheden van domotica.”

Hiernaast vindt u de nieuwste video van VMA Druart betreffende hun nieuw gebouw en verhuis. 

“Onze VIMAT medewerkers (VMA Internet of Things) hebben zich volledig kunnen laten gaan. Het resultaat is een 2.0 gebouwmanagement. Een state-of-the-artbeheer van de temperaturen, verlichting en zonnewering. Het doel is een zo laag mogelijk energieverbruik te hebben en dit zonder in te boeten aan gezelligheid.

Alle technieken zijn aanwezig: een condensatieketel met een zeer hoog rendement, ventilatie met heropname van de energie, fotovoltaïsche panelen, warmtepompen die automatisch aanslaan bij overproductie van elektriciteit en dergelijke.

De meer dan 1400 m² kantoren zijn volledig naar buiten georiënteerd. De verschillende kantoren genieten van een natuurlijke verlichting en dragen zo bij aan een optimale en rustige werksfeer.

Daarnaast is er ook een werkplaats voorzien van meer dan 800 m² waar de ventilatiekanalen worden vervaardigd die we op onze werven installeren.

Een groot deel van onze site werd voorzien voor de prefabricage van onze werven en dit in overeenstemming met het Lean Management principe.”

VMA Druart maakt sinds 2018 deel uit van de VMA Cluster. De VMA cluster is actief in de volgende sectoren:

  • Building Technologies Electro, HVAC en Onderhoud,
  • Building Management System en Building Energy Solutions,
  • Infra,
  • Automotive,
  • Processing & Manufacturing Technologies.

 

“De technologie en de technieken in onze business ontwikkelen zich snel, en als marktleider willen we verder evolueren naar een aanbieder van totaaloplossingen dicht bij onze klanten én onze medewerkers”, voegt Stefaan Devolder hieraan toe, Cluster manager BU Buildings & Infra.

Zowel VMA, VMA Druart, VMA Nizet en VMA be.Maintenance, allen deel uitmakend van de VMA Cluster, zijn sterke merknamen in regio Brussel & Wallonië. Samen willen we verder groeien door continu in te zetten op een verhoogde efficiëntie, kennisdeling en nieuwe technologieën.”

De clustering laat toe dat alle specifieke kennis en expertise voor de diverse sectoren binnen de clusterbedrijven worden gedeeld zodanig dat we onze klant regionaal alle expertises kunnen aanbieden.

Met meer dan 850 medewerkers staan we dagelijks ter beschikking van onze klanten, en dit over heel België.

De VMA cluster verwacht een omzet van 200 miljoen euro in 2019.

In de regio participeerde VMA Druart onder meer in volgende projecten: Hôtel de Police Charleroi, Clinique Notre-Dame de Grâce, WZC Regatta, ...