VMA start samenwerking met JobRoad vzw

Sinds januari werkt Sasha Herman als Recruiter bij VMA. In zijn zoektocht naar nieuwe collega’s kwam hij in contact met JobRoad vzw en het centrum van Fedasil in Jumet. Samen helpen ze asielzoekers aan een job. Een hartverwarmend antwoord op het arbeidstekort in België.

“We zochten al langer naar een innovatieve en originele manier om de situatie aan te pakken”, vertelt Sasha. “Gelukkig kruiste JobRoad ons pad, want dankzij hen zullen we tien nieuwe mensen opleiden. Tijdens een intensief programma van 5 maanden leren ze alles wat ze nodig hebben in hun toekomstige job. Drie kandidaten volgen dit momenteel al.” Sasha vindt het jammer dat de media vaak vervallen in negatieve berichtgeving over asielzoekers en hun echte problemen niet erkennen. “Ze worden dikwijls gestigmatiseerd, waardoor ze zich moeilijk kunnen integreren, ook op professioneel vlak.

Het is cruciaal dat zij een eerlijke kans krijgen.”“Ik denk dat het belangrijk is om bruggen te bouwen tussen de professionele wereld en mensen die dreigen uit de boot te vallen. Gemotiveerde mensen vind je overal. Momenteel zitten we nog in een testfase, maar we willen het programma graag uitbreiden binnen VMA. En wie weet zelfs binnen de hele CFE-groep? Het zou geweldig zijn als alle entiteiten hierbij betrokken zijn.”